Siirry suoraan sisältöön

Tehtyjä projekteja

Meillä kehitettyjä kokemuksia, tuloksellisia ja käyttäjälle arvokkaita. Tutkitusti toimivia. Yksi kerrallaan tai useamman kokemuksen kokonaisuutena.

Kuvassa mehiläistenhoitaja M&M mesi nettisivuilta
Kuvassa verkkosivut auki tietokoneen ruudulla

m&m mesi

Brändi
Tämä projekti on hyvä esimerkki siitä, miten pienikin voi olla äärimmäisen merkityksellinen. Pieni brändi, pieni mehiläinen, pieni työläinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen merkityksellinen. Näistä ajatuksista syntyi kokemus, joka on simppeli ja samalla rikas. Samaan aikaan moderni ja ikuisuuksia vanha.

Lopputulos
Lopputulos on suositulla WordPress alustalla toteutettu responsiivinen verkkosivusto. Helppo ylläpitää ja päivittää. Skaalautuu asianmukaisesti myös mobiilikokoon.

Kuvassa verkkosivusto auki näytöllä
Kuvassa verkkosivut pöytänäytöllä ja mobiilissa

Itä-Uudenmaan yrittäjänaiset

Brändi
IUY projektissa suunniteltiin ilme, tapa puhua sekä toimia ja someolemus yrittäjänaisten yhdistykselle. Lähdimme etsimään kokemusta, joka on: naisellinen, olematta liian hempeä, vahva, rohkea ja aktiivinen. Syntyi kokonaisuus, jossa värit, tekstuurit ja erilaiset elementit näyttelevät statement tyyppisissä rooleissa.

Verkkosivut
Verkkosivut suunniteltiin ja toteutettiin selkeäksi ja informatiiviseksi sekä IUY brändin mukaiseksi.

W-Eristys

Erottuvat verkkosivut
Polyruetaanieristystä tekevälle yritykselle suunniteltiin ja toteutettiin muista alan toimijoista erottuvat ja mieleenjäävät sivut. Ilme on raikas. Sivuilla tuodaan esiin polyuretaanieristyksen mahdollisuudet ja kerrotaan tarkasti käytetystä materiaalista. Onnistunut eristäminen on tärkeä asia käyttäjälle. 

Nopea toteutus
Projektin toteutus oli ripeä.  Asiakas pääsi nopeasti esille verkossa. 

Ympäristö, navigointi ja opastus muotoilu

kuvassa katto-opaste ja digitaalinen opaste kauppakeskuksessa

Citycon Iso Omena

Opastuskonsepti
Uudistuneelle Isolle Omenalle tehtiin opastuskonseptin suunnittelu ja jalkautus avaimet käteen periaatteella. Konseptissa huomioidaan kaikenkieliset käyttäjät ja esteettömyys. Lisäksi konseptissa nostetaan esiin palvelutasoa ja ohjataan palveluiden käytössä.

Lopputulos
Iso Omena opastuskonseptissa on useita eri tasoja sekä useita erilaisia elementtejä. Kaikki sulautuu hyvin yhteen ja toimii yhtenä jatkumona.

Ammattiopisto Live

Uusi opastus Leppävaaraan
Livelle tehtiin opastuskonseptin suunnittelu ja jalkautus. Konseptissa on huomioitu eritoten oppilaitoksen oppilaat, unohtamatta saattajia tai vierailijoita. Konsepti myös esittelee oppilaitoksen eritysosaamisia.

Asiakkaalle vaivaton projekti 
Opastuskonsepti toteutettiin avaimet käteen periaatteella. Opastuskonsepti testattiin käyttäjillä. Samoin testattiin opasteiden koot, värit ja muu sisältö. Jalkautuksen jälkeen opastuskonseptin toimivuus tutkittiin ja käyttäjätyytyväisyys mitattiin tuloksekkaasti.

Palvelutori

Suorinta tietä palveluihin
Ison Omenan Palvelutori sijaitsee kauppakeskuksen toisessa päädyssä ylimmässä kerroksessa. Palvelutori sisältää erilaisia palveluita joiden äärelle on päästävä ripeästi ja suorinta tietä. Haaste otettiin vastaan ja onnistuttiin. Parkkihalleissa lisättiin toimipiste logo katto-opasteisiin, lisäksi tuotiin kriittisille paikoille valomainokset.

Yksittäisiä lisätöitä
Olemme tuottaneet erilaisia opasteita sekä valomainoksia myös muille Espoon Palvelutoreille ja Asiointipisteille.

Itis opastuskonsepti

Käyttäjätutkimus kertoo tarpeet
Itiksellä on monikultuurinen, rikas ja uskollinen käyttäjäkunta. Opastuskonseptin suunnittelu aloitettiin käyttäjätutkimuksella selvittäen käyttäjien toiveita, tarpeita, kipukohtia ja mahdollisuuksia. Konseptoinnin pääraaka-aineina toimivat brändi, tutkimustulokset, analyysit sekä käyttäjätuntemus.

Lisää palvelua pienopasteilla
Uuden opastuskonseptin jalkautuksen jälkeen jatkettiin Itiksen kanssa yhteistyötä kehittäen uutta ja palvellen paremmin pienopasteiden avulla. Itiksen opastuskonseptin käyttäjätyytyväisyys nousi 85-95% asteelle.

Sisältö ja myyntiprosessi muotoilu

M&M mesi

Konsepti
M&M medelle tehtiin hunajan ja siitä valmistettavien oheistuotteiden brändäys. Tämä projekti on hyvä esimerkki siitä, miten pienikin voi olla äärimmäisen merkityksellinen. Pieni brändi, pieni mehiläinen, pieni työläinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen merkityksellinen.

Brändi
Näistä ajatuksista syntyi kokemus, joka on simppeli ja samalla rikas. Samaan aikaan moderni ja ikuisuuksia vanha. Mustavalkoinen, silti herkkä. Logo on brändin ydin. Siinä näkyy tarhuri, mehiläinen ja lopputuote.

Mega Market

Brändäys ja palveluiden päivitys
Paikallinen perheyritys Mega Market on lifestyle brändi joka tarjoilee parasta perhe-elämää; yhdessä oloa, hetkiä ja sesongin nautintoa. Mega Marketille tehtiin uudelleen brändäys ja tuotekonseptien sekä palveluiden päivitys. Suunnittelussa huomioitiin paikallisuus, käyttäjäystävällisyys, luonnollisuus ja sesongit, uudelle brändille uskollisena.

Mega marketille kehitettiin myös alabrändit mega cafe (kahvila / ravintola) ja mega makumaa (ruokakauppa)

Willi maailmat

Olemus
Willille tehtiin myymäläkonseptin brändäys. Suunniteltiin tunnistettava ainutlaatuinen olemus ja henki, joka jalkautuu eri kohtauspisteisiin sekä materiaaleihin. Willi maailmat on suunniteltu globaalisti toimivaksi. Willi maailmassa luonto astuu sisään ja eläimet ovat sankareita.

Ripeä toteutus
Projektilla oli hyvin napakka aikataulu, mutta siihen pystyttiin vastaamaan. Valmis kokemus, sen olemus ja strategia jalkautettiin eri materiaaleihin, eri kohtauspisteissä.

Arveli Law

Brändi
Meillä on ollut ilo olla mukana rakentamassa Arveli Law visuaalisuutta kahteen kertaan. Uusimmalla ilmeen päivityksellä haettiin urbaania, käyttäjäläheisenpää ilmettä. Brändi-ilmeeseen lisättiin ripaus pirteää väriä sekä urbaania tekstuuria. Uudistuksessa oli tärkeää olla hävittämättä asiallisuutta ja ammattitaidon tuntua.

Monipuolisuus
Ilmeen tulee tuli sopia niin rikosasioihin kuin yritysjuridiikkaan. Arvelille on toteutettu myös brändin mukaisia kampanjoita.

Myymäläkonsepti ja tilamuotoilu

Reima

Aito ja leikkisä
Reima Premium Store Concept on brändikokeumus käyttäjilleen. Niin aikuisille kuin lapsillekin. Myymäläkonsepti viestii skandinaavisuutta, leikkisyyttä, aitoutta ja funktionaalisuutta. Konseptin kokemus piti suunnitella niin, että se toimii globaalisti.

Erinomaisuus esiin
Kokemusta kehitellessä, meille oli tärkeää, että tuotteiden sekä brändin erinomaisuus nousee esiin. Tuotteet nostettiin esille valolla, oikean värisillä taustoilla ja niiden yhteyteen tuotiin myös kuvamaailma. Työskentelimme useamman vuoden Reima tiimin kanssa globaalisti Premium Storen jalkautuksien parissa.

Willi maailmat

Myymäläkonsepti

Willille tehtiin myymäläkonseptin suunnittelu alusta loppuun. Konsepti on suunniteltu globaalisti toimivaksi. Tunne ja tunnelma tilaan tuotiin kuvien, pintojen ja kuosien avulla. Willille valittiin metsäinen tunnelma taustaksi. Tässä ympäristössä seikkailevat erilaiset persoonat. Täynnä iloa ja intoa. Hiukan willinä.

Teknisiä ratkaisuja suunniteltaessa piti huomioida: tuotteet ja niiden tarpeet, konseptoidut kategoriat ja olemus, POS (point of sales) materiaalien käyttö ja Willin erinomaisuus.

Maka Sushi

Ripeä ilmeen raikastus
Maka ravintola haluttiin uusia ja raikastaa ilmettä. Tilaajalle oli tärkeää saada toteutus tehdyksi muutamassa päivässä ja vielä kustannustehokkaasti. Kauniaisen toimipiste on varsin kompakti. Oli itsestään selvää, että tilan yleisilmettä vaalennetaan. Lisäksi haluttiin lisätä tunnelmallisuutta, sillä kävijät eivät halunneet käyttää tilaa ruokailuun juuri ollenkaan illalla.

Materiaalivalinnoissa yhdistyy Skandinaavisuus, käsityö, aitous ja vedenalainen maailma. Eli kaikki se, mistä konsepti on tehty. Lopputulos on rauhallinen ja raikas, mutta tunnelmallinen.

Yksityistilat

Funktionaalisuus edellä
Parhaimmillaan tila ilmentää käyttäjäänsä ja toimii yllättävän hyvin. Yksityistilojen sisustuksessa huomioimme ensisijaisesti tilan käyttäjät, mahdollisen brändin, ympäristön (johon tila asettuu) sekä käyttötarkoituksen. 

Haluamme, että tilat tuntuvat juuri oikeilta ja hyviltä aina. Arjessa ja vuosienkin päästä. Valinnat tehdään funktionaalisuus edellä, kestäviksi niin visuaalisesti kuin käytöllisestikin. Tarvittaessa toimitamme tilan muutostyöt sekä kalustuksen ja valaistuksen. Eli avaimet käteen periaatteella tila täysin valmiiksi.

Asiakas- ja käyttäjätutkimus ja palvelumuotoilu

Willi

Someolemus
Willi myymälöiden someolemus rakennettiin konseptin ytimen ympärille: tunnemme persoonat ja niiden tarpeet. Somesisällön ytimessä on eläimet, eli persoonat. Sisällössä seikkailevia persoonia esittelee heitä ymmärtävä Willin henkilökunta. Willi suhtautuu positiivisesti linkkauksien jakoon ja osallistuu aktiivisesti keskusteluun käyttäjien kanssa. 

Sisältöön on suunniteltu tapa puhua, puhuvat persoonat, ilme, sisällön eri tavoitteet sekä painoarvot. Onnistuneessa sisällössä on riittävästi tunnetta, hyötyä, suhteen rakentamista ja oikeanlaisia tuote-ehdotuksia.

Reima

Myymäläkokemus lapsille
Myymäläkonseptin uudelleen suunnittelussa nostettiin esiin ensisijaiset käyttäjät: lapset ja heidän viihtyvyys myymälässä. Suunnittelimme heille leikkikokemuksen. Kokemuksen tulee palvella eri ikäisiä, samaan aikaan kolmea lasta ja vastata brändin arvoja. Syntyi skandinaavinen sademaailma.

Reima

Reima dipslay DNA
Myymäläkonseptin uudelleen suunnitteluun liittyen toteutettiin myös Reima dipslay DNA. Eli tapa esillepanna / esitellä tuotteita. Ratkaisulähtöisesti. Käyttäjän toiveet huomioiden, inspiroivasti ja vielä uskollisina brändin olemukselle. Yksityiskohtia myöden.

Iso Omena

Iso Omena lasten tilat
Sisältö voi olla myös fyysistä ja siihen liittyvää käytettävyyttä.  Fyysisessä tilassa olemuksen lisäksi yhtä tärkeää on käytettävyys.

Tähän lastentilakokonaisuuteen olemme istuttaneet tilojen käyttöön liittyvää sisältöä; turvallisuutta rakentavia elementtejä, lisäpalvelua tuovia elementtejä, ystävällisiä tilankäyttösääntöjä sekä alueiden määrittelyä. Näin saatiin tiloista oikealle kohderyhmälle parhaalla mahdollisella tavalla toimivat, positiivisesti palvelevat ja selkeyttä arkeen.

Kartoitus, tutkimus, observointi ja analyysi

Mega Market

Kokemus ja konsepti
Kokemus rakentui kauppiasperheen, maalaisromantiikan, rustiikkisuuden ja herkullisuuden ympärille. Uudistimme, logon, ilmeen, kuvitusmaailman, tavan puhua ja kommunikoida. Lisäksi pääbrändin alle rakennettiin kaksi alabrändiä: Mega Cafe ja Mega Makumaa.

Maka Sushi

Kohtauspisteet palvelupolulle
Maka Sushille haluttiin tuoda jotain lisää tuotteeseen sekä palveluun. Näin ollen lähdettiin suunnittelemaan ja piirtämään Maka Sushille palvelupolku yhteistyössä sisäisten käyttäjien kanssa. Polulle merkittiin kriittisimmät kohtauspisteet ja niihin liittyvät toiminnot. Miten Maka toimii eri kohtauspisteissä.

Seuraavaksi kaiveltiin esiin erinomaisuus. Makan susheja ei valmisteta etukäteen odottelemaan, vaan jokainen valmistetaan erikseen tilauksesta. Pieteetillä, tarkoin valituista raaka-aineista. Eli artesaanityönä. Käsin tekemisen laatu tuotiin esille.

Reima

Globaali palvelukonsepti
Myymäläkonsepti ei ole ehyt ilman palvelukonseptia. Palvelukonseptilla haluttiin taata saman tason palvelu globaalisti eri Reima Storeissa. Nopean jalkautuksen vuoksi, koulutus päätettiin toteuttaa diginä.

Palvelukonsepti tehtiin osallistaen sisäisiä käyttäjiä, huomioiden käyttäjätutkimukset sekä konseptin strategia. Brändiä unohtamatta. Palveluprosessin sydämessä on tietysti loppukäyttäjät: aikuinen ja lapsi.

Redi

Ratkaisua palvelupolun kautta
Olimme mukana tarjoamassa ratkaisua Ratkaise Redi – kilpailussa. Olemme seuranneet käyttäjien tapaa liikkua kauppakeskuksessa, tutustuneet haasteisiin ja taas mahdollisuuksiin.

Kokonaisuutta lähdettiin ratkaisemaan palvelupolun kautta, määrittelemällä tärkeimmät kohtauspisteet sekä niihin liittyvät elementit. Ratkaisut muotoiltiin Redi brändiä kunnioittaen ja käyttäjien urbaanius huomioiden.

konsepti kauppakeskuksen opastamiseen

Tilaa Kokokuvan uutiskirje,
saat 10% alennuksen seuraavasta tilauksestasi

Lähettämällä lomakkeen luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.