Helmikuussa on aika sanoa kiitos ystävyydestä. Hyvä syys polkaista käyntiin asiakasuskollisuuskampanja. Esittelemme yhden esimerkin.

Ajatus on, että yritys antaa asiakasuskollisuuspalkintona ilmaisen tuotenäytteen käyttäjälle sekä hänen ystävälleen. Jotain joka tuntuu oikeasti lahjalta. Huomaavaiselta eleeltä. Jotain, josta käyttäjä on ylpeä järjestäessään sellaisen ystävälleen. Lahjaidean arvoa on helppo testata lähipiirissä.

Tuote voi olla erikoiserä tai räätälöity ystävänpäivään. Se voi myös olla miniversio olemassa olevasta tuotteesta tai uudelleen paketoitu / ’tuunattu’ versio. Tai sitten ihan vain varsinainen tuote. Räätälöinnin voi tehdä mutkattomasti. Yhdistelemällä olemassa olevaa osaamista innovatiivisesti. Esittelemällä asiat kiehtovasti. Sanoin ja kuvin. Konseptoimalla.

Viesti toimitetaan käyttäjälle sähköpostilla, suoramarkkinoinnilla tai somen välityksellä. Aktivoituneelle käyttäjälle sekä hänen ystävälleen toimitetaan sähköpostilla tulostettava lahjakortti. Kortissa on tarkemmin määritelty sisältö, aika ja paikka tai vaihtoehtoisesti ajan varaus.

Lahjasta palkkioksi yritys saa ennen kaikkea positiivisesti yllättyneen käyttäjän (ja todennäköisesti suosittelijan), mutta myös uusia kontakteja sekä lisää kävijöitä haluttuun aikaan. Kävijät käännetään kaupaksi. Sillä hetkellä ja tulevaisuuteen. Henkilökunta valmennetaan palvelemaan täydellisesti. Lähtiessään kävijät saavat give awayn. Se voi olla esite, kutsu uuteen käyntiin tai etu varsinaiseen tuotteeseen.

Kynsistudio voisi tarjota jalkojen hemmottelun (sis. jalkakylpy, rasvaus ja kuppi teetä). Hyvinvointihoitaja voisi tarjota minihoitoja.

Valmentaja voisi tarjota yhden kerran käyntiä vapaavalintaiseen valmennukseen. Autokauppias voi tarjota autopesun tai muun tuotteeseen linkitettävän palvelun. Ruokakauppias voisi kutsua tyylikkääseen maisteluiltaan tai lähettää lahjakortin kaupasta noudettavaan teetä ja sympatiaa settiin. Kampaamo voisi kutsua tyyli-iltaan, jossa kerrotaan uusimmat tuulet ja opetetaan 3 uutta iltakampausta.

Tällaisissa ja muissa aktivoinneissa kokokuva palvelee sinua. Välittävää helmikuuta kaikille.