Reima

Globaali premium store uudelleen brändäys

Aito ja leikkisä

Reima Premium Store Concept on brändikokeumus käyttäjilleen. Niin aikuisille kuin lapsillekin. Myymäläkonsepti viestii skandinaavisuutta, leikkisyyttä, aitoutta ja funktionaalisuutta. Konseptin kokemus piti suunnitella niin, että se toimii globaalisti. Työskentelimme useamman vuoden Reima tiimin kanssa globaalisti Premium Storen jalkautuksien parissa. Ilo oli meidän puolella.

Materiaalivalinnoissa tärkeimpänä tekijänä on ollut luonto ja luonnollisuus. Värit ovat hillittyjä, jotka mahdollistavat värikkäiden tuotteiden esilletulon. Materiaaleissa yhdistyy matta ja kiiltävät pinnat, vaaleat ja tummat sävyt sekä pehmeät ja kovat materiaalit. Tuntumaa ja tunnetta.

Erinomaisuus esiin

Kokemusta kehitellessä, meille oli tärkeää, että tuotteiden sekä brändin erinomaisuus nousee esiin. Tuotteet nostettiin esille valolla, oikean värisillä taustoilla ja niiden yhteyteen tuotiin myös kuvamaailma. Kuvista näkyy, miltä tuotteet näyttävät päällä ja minkälaiseen käyttöön ne on tarkoitettu.

Toinen tärkeä asia oli esitellä tuotteet kokonaisratkaisuna. Sisältäen kaikki pukeutumisen kerrokset. Lapsi ei selviä ulkona vain lämpimän takin avulla. Hänellä pitää olla myös lämpimät housut, kengät, pipo ja väliasut. Kalusteet suunniteltiin niin, että jokaisessa kategoriassa pystytään rakentamaan ratkaisuesiellepanoja helposti muunnellen. Assessoreille rajattiin oma tila seinäkuutioilla. Näin pienet tuotteet eivät huku isojen tuotteiden väliin. Myymäläkonseptin yhteydessä Premium Storelle luotiin myös esillepanon DNA. Tapa esitellä tuotteita sekä yhdistellä värejä.

Optimaaliset tilaratkaisut

Aloituspalaverissa tilaaja toivoi, että Store ei näyttäisi pelkältä takkimyymälältä, eikä myöskään liian tukkoiselta tai täydeltä. Tämä on ilmiö, joka helposti nousee esiin rajatuissa neliöissä. Meidän piti kehittää fiksuja ratkaisuja, jotka söisivät sisäänsä osan tuotteista, antaen enemmän tilaa esillä oleville tuotteille. Kuvien taakse, tasojen alle ja kalusteiden sisään rakennettiin säilytystilaa, johon saatiin piiloon lisäkoot ja kappaleet tuotteista.

Perinteisen staattisen viestinnän lisäksi myymälään tuotiin dynaamisen viestinnän mahdollistavat näytöt. Käyttäjä kuluttaa lukemisessaan tai oppimisessaan yhä enemmän ja enemmän liikkuvaa kuvaa. Lisäksi liikkuvalla kuvalla sekunnissa pystytään lähettämään kymmeniä viestejä. Digitaaliset ratkaisut yhdistävät online ja fyysisen kokemuksen. Storeihin jalkautettiin myös verkkokauppojen näytöt. Tulevaisuus on digitaalista myös fyysisissä kohtauspisteissä.