Lux Helsinki järjestettiin kahdeksatta kertaa tänä vuonna, joka keräsi keskustaan yli puoli miljoonaa kävijää. Kirjaimellisesti kaikki oli keskustassa. Muut alueet ammotti tyhjyyttään.

Lux Helsinki on hieno tapahtuma, joka kääntää pimeän ajan positiiviseksi. Antaa mahdollisuuden nauttia ja juhlia koko perheen voimin. Kerrankin alkoholiton tapahtuma.

Tänä vuonna keskityttiin onnistuneesti näkyvyyteen ja brändäykseen, mutta unohdettiinko palvelupolku? Luvut ovat hyvät, mutta miten kävi käyttäjäkokemukselle?

Mitä tänä vuonna tehtiin erityisen onnistuneesti?

1. Lisänäkyvyyttä ja trafiikkia yhteistyöllä: ensimmäistä kertaa tapahtumaan oli liitetty LuxEat, eli kokonaisvaltaisempi elämys.

2. Tehokas markkinointi ja ajoissa: tapahtumaa markkinointiin tehokkaasti kaduilla, somessa ja yhteistyökumppanit linkattiin verkkoon.

3. Digisisältö oli käyttäjäystävällisempää: nettisivut ja sen sisältö oli helpommin ymmärrettävää kuin aikaisemmin. Käyttäjäystävällisempää.

4. Isosti esillä: kokonaisuuteen oli valikoitu oikeastaan vain suuria ja näyttäviä teoksia sekä pääaluetta laajennettu lähialueen Kauppatorille.

5. Kaupallisuutta ja brändäystä: ensimmäistä kertaa mukana oli tunnettu suomalainen muodin ja muotoilualan yritys. Marimekko, joka julkisti uuden kuosinsa pankin seinällä.
Hienosti valikoitu kumppani, joka profiloi tapahtumaa.

Mitä ensi vuonna voisi tehdä toisin?

1. Liikenneruuhkien sekä käyttäjäturhautumisen minimointi: suuret kävijämäärät sekä ensimmäistä kertaa lähialueella suljetut reitit aiheuttivat merkittävän ruuhkan ja ohjasivat liikenteen Helsingin ahtaimmille kujille. Ajojärjestelyistä pitäisi informoida selkeästi ja hyvissä ajoin (jo matkan suunnitteluvaiheessa). Monet kävijät olivat hyvin turhautuneita, kun parkkipaikan hakuun kului helposti puoli tuntia. Aika on kortilla ja lapset kiukuttelevat takapenkeillä.

Ajojärjestelyohjeet pitäisi saada selkeästi näkyviin laskeutumissivulle. Lisäksi sisääntuloväylien läheisyydessä sijaitsevat parkkihallit voisivat tarjota -20 % edun, 5 pvä ajan. Kolmantena, fyysistä ja digiohjausta mihin kannattaa ajaa kun tiet on suljettu. Ratkaisu, joka kertoo mihin saat autosi parkkiin.

2. Fyysinen opastus näkyväksi: suurinosa kuvitteli, että LuxHelsinki käsittää ainoastaan Tuomiokirkon alueen sekä Kauppatorin. Lisäksi teosten yhteydessä ei ollut näkyvää fyysistä opastusta tai tarinoita. Ehdottaisin fyysistä elementtiä, joka ohjaisi verkkoon.

3. LuxEatista oikea elämys: LuxEat oli pieni pettymys. Odotin erityisesti valaistuja tiloja sekä tunnelmaan sopivia menuita. Ehkäpä taiteilijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuna. Todellisuudessa vain harvoilla ravintoloilla oli tarjolla erityismenu (Luxiin suunniteltu) ja useimmat olivat kuitanneet kokonaisuuden erityishinnalla.

4. Teosten välille kokemuksia / elämyksellisyyttä: missä oli muut katufestarielementit? Valotanssijat, äänet reiteillä, kojut, jotka myyvät tähtisädetikkuja tai muita valoilmiöitä, kuumia juomia sekä herkkuja. Elämä koko matkan varrelle.

Summa summarum teokset olivat upeita ja suosio oli Suomen mittakaavassa erittäin suuri. Merkittävä onnnistuminen siis. Näitä kokoperheen tapahtumia saisi tulla lisää.

Nyt vaan kaikki Helsinkiläiset yritykset linkkautumaan tapahtumaan ensivuonna. Ja muut paikkakunnat luomaan ‘satelliitteja’ tapahtumalle….tai voisiko kokonaisuuden jokin osa jalkautua muihin Suomen kaupunkeihin ‘kiertävänä sirkuksena’.